Translate

donderdag 10 januari 2013

Oosterse bloemkoolschotel met kokos en cashewnoten

Hoewel mijn vriendin dit al een keertje gegeten heeft, besluit ik dit toch nog eens te maken.... het is redelijk snel, simpel én lekker.
Omdat dinsdag er al komkommer was geef ik er nu een rucola salade bij en rijst...


1 grote bloemkool
3 uien
2 teentjes knoflook
1 blikje tomatenpuree (140 gram)
1 eetlepel kerriepoeder
100 gram geraspte kokos
2 eetlepels mango chutney
150 gram cashewnoten
1 theelepel suiker
zout en peper
olijfolie

Was de bloemkool en verdeel hem in niet te grote roosjes. Snij de uien, en bak ze in een grote wok met wat olijfolie of boter tot ze glazig zijn. Pers de teentjes knoflook met een goede knoflookpers en voeg toe aan het mengsel, even roeren. Doe de tomatenpuree en de kerrie erbij, weer even flink roeren. Schenk wat water in de pan (ongeveer 250 ml), om van het geheel een saus te maken. Voeg de kokos, de mango chutney en een lepeltje suiker toe, en zout en peper naar smaak. Doe de bloemkoolroosjes in de saus, die je met water aan kunt lengen tot hij van een yoghurtachtige dikte is. Kook de bloemkool in ongeveer 15 minuten gaar in de saus.
Kook intussen ook de rijst gaar.
Doe de rijst in een tulbandvormen stort hem daarna op een bord. Vul de rijstrand met het bloemkoolmengsel. Strooi er op het allerlaatste moment per bord een handje cashewnoten overheen, zodat ze zo knapperig mogelijk blijven. 
Combineer met bijvoorbeeld een komkommersalade.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten