Omdat dinsdag er al komkommer was geef ik er nu een rucola salade bij en rijst...
1 grote bloemkool
3 uien
2 teentjes knoflook
1 blikje tomatenpuree (140 gram)
1 eetlepel kerriepoeder
100 gram geraspte kokos
2 eetlepels mango chutney
150 gram cashewnoten
1 theelepel suiker
1 theelepel suiker
zout en peper
olijfolie
Was de bloemkool en verdeel hem in niet te grote roosjes. Snij de uien, en bak ze in een grote wok met wat
olijfolie of boter tot ze glazig zijn. Pers de teentjes knoflook met een goede knoflookpers en
voeg toe aan het mengsel, even roeren. Doe de tomatenpuree en de kerrie erbij, weer even flink
roeren. Schenk wat water in de pan (ongeveer 250 ml), om van het
geheel een saus te maken. Voeg de kokos, de mango chutney en een lepeltje suiker
toe, en zout en peper naar smaak. Doe de bloemkoolroosjes in de saus, die je met water aan
kunt lengen tot hij van een yoghurtachtige dikte is. Kook de bloemkool in ongeveer 15 minuten gaar in de saus.
Kook intussen ook de rijst gaar.
Doe de rijst in een tulbandvormen stort hem daarna op een bord. Vul de rijstrand met het bloemkoolmengsel. Strooi er op het allerlaatste moment per bord een handje cashewnoten overheen, zodat ze zo knapperig mogelijk blijven.
Kook intussen ook de rijst gaar.
Doe de rijst in een tulbandvormen stort hem daarna op een bord. Vul de rijstrand met het bloemkoolmengsel. Strooi er op het allerlaatste moment per bord een handje cashewnoten overheen, zodat ze zo knapperig mogelijk blijven.
Combineer met bijvoorbeeld een komkommersalade.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten