Translate

dinsdag 15 januari 2013

Boerenkoolstamppot met geroosterde noten, gebakken uien en piccalilly

Het sneeuwt vandaag... alles is glad, niet mijn weer. Besluit bij thuiskomst de familie te bellen met de vraag op ze het zelf kunnen ophalen... Dat doen ze gelukkig ook.
Het is een erg winterse pot... passend bij het weer en met noten kende ik nog niet. Verrassend smakelijk.


1 kilo aardappels
500 g boerenkool
2 uien, grof gesneden
50 g boter
2 dl melk, warm
150 g gemengde geroosterde noten
Zeezout
Peper uit de molen
1 pot piccalilly


Leg de aardappelen onder in de pan en de boerenkool erop. Kook de aardappelen en boerenkool in een laagje water met zout gaar in ca. 20 minuten.
Bak in de tussentijd de ui in 2 eetlepels boter een beetje bruin.
Giet de groenten af en stamp ze fijn met de rest van de boter. Voeg beetje bij beetje de melk toe en roer tot een lekkere stamppot. Roer de gebakken uien erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg als laatste de noten toe en schep goed door. Serveer met de piccalilly.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten