Translate

donderdag 10 oktober 2013

Spruitenroerbakstamp met kaasrondo's

Deze week is het herfstig weer, de Delicious valt op de mat en zie meteen de stamppot die ik ga maken... Net weer even anders, lekker.... heb nog filodeeg voor de rondo's..... Helaas blijkt het pakje alleen maar uit stukjes te bestaan, dus als ik ze uit de oven haal zijn ze uitgelopen. Besluit toch maar ze mee te nemen, het ziet er niet uit, maar smaakt prima.


1,3 kg kruimige aardappels, in gelijke grote stukken
750 gr spruiten, gehalveerd
4 plakjes filodeeg
60 gr boter, gesmolten
1 camembert, in 4 punten gesneden
1 el vloeibare honing
40 gr hazelnoten, grof gehakt
2 rode paprika's, in grove stukken
2 tl rietsuiker
2 el tijmblaadjes
175 ml volle melk

Verwarm de oven voor op 200˚C. Kook de aardappelen in een klein laagje water met zout met deksel op de pan in 20-25 minuten gaar. Kok de spruiten 5 minuten in ruim kokend water met zout voor.
Bestrijk de filovellen dun met boter. Bedruppel elk puntje camembert met wat honing, bestrooi wat met hazelnoten en wikkel het in filodeegvel. Bestrijk de buitenkant rondom met boter. Leg de camembertpakketjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi de bovenkant van de pakketjes met de rest van de hazelnoten. Bak de pakketjes in de oven in 15 à 20 minuten goudbruin en krokant.
Verwarm intussen 2 eetlepels boter in de wok en bak hierin de paprika 2 minuten. Voeg de spruiten toe en bak ze in 4 à 5 minuten beetgaar. Voeg de suiker en de tijm toe.
Giet de aardappelen af, schenk de melk en de rest van boter in de pan en zet op laat vuur. Stamp de aardappelen met de melk tot een smeuïge puree. Schep er de de spruitenroerbak door. Breng op smaak met zout en peper. Serveren met de kaasrondo.
  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten