Translate

donderdag 3 oktober 2013

Snelle groentetaart met courgette en tomaat

Het wordt hollen en draven.... Deze taart is niet te ingewikkeld, maar er komt iemand ook eten voordat ik naar een concert in Paradiso ga....
Dat ie tien minuten hoeft te bakken voelt raar, maar hij komt bubbelend uit de oven.... Terwijl de gast in de soep roert lever ik de taart af....


50 g noten
100 g broodkruim (of 80 g paneermeel)
50 g gemalen kaas
2 koffielepels Provençaalse kruiden
olijfolie
4 vellen filodeeg
200 g courgette, in dunne plakjes
250 g tomaten, in dunne plakjes
150 g witschimmelkaas (geitenkaas, camembert, brie), verkruimeld

Verwarm de oven voor op 180 °C. Maal of hak de noten en het broodkruim. Vermeng noten, broodkruim, gemalen kaas en Provençaalse kruiden en breng op smaak met peper en zout.
Neem een platte taartvorm of lage ovenschaal met een diameter van ongeveer 30 cm. Bestrijk de vorm gul met olijfolie en bekleed hem met 4 lagen filodeeg. Verdeel ¾ van het broodkruimmengsel over de bodem, zodat het filodeeg mooi bedekt is. Leg hierop eerst schijfjes courgette en daarna schijfjes tomaat. Verdeel de witschimmelkaas over de taart en strooi ten slotte de rest van het broodkruimmengsel over de taart.
Bak de taart 10 minuten in de oven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten