Translate

dinsdag 29 oktober 2013

Pom­poen­stoof

Vorige week door ziekte af moeten zeggen... Ook nog geen kans gehad om de lege bakjes op te halen.... Krijg op woensdag een mail... of ik 4 maaltijden kan leveren. Hoeveelheid is geen probleem, maar moet goed in de kast duiken om genoeg bakjes te vinden...... Heb in plaats van flespompoen een kleine ronde pompoen en een pattison gebruikt.


850 g flespompoen
250 g chorizo (in plakjes)
2 rode uien (in kwarten)
2 tl paprikapoeder
2 tenen knoflook (fijngesneden)
1 blikje tomaten-puree (70 g)
1 potje gegrilde rode paprika's (295 g, uitgelekt, in stukjes)
500 g krieltjes (gehalveerd)
350 ml kippenbouillon (heet)
150 ml witte port
1 blik linzen (400 g, uitgelekt)
1 bakje platte peterselie (20 g, grof gesneden)


Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant met een lepel en snijd met een scherp mes de schil eraf. Halveer de parten in de lengte.
Bak de chorizo in een gietijzeren pan zonder olie of boter op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat het bakvet in de pan.
Bak hierin de ui met de paprikapoeder 3 min. op middelhoog vuur. Bak de knoflook 3 min. mee. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 min. mee. Voeg de paprika, pompoen, krieltjes, bouillon en port toe. Roer door en breng aan de kook.
Leg de deksel schuin op de pan en laat op laag vuur in 25 min. gaar stoven. Schep regelmatig om. Voeg de linzen na 15 min. toe. Controleer na 20 min. of de pompoen en de krieltjes gaar zijn. Schep 2/3 van de chorizo met de helft van de peterselie door de stoof. Verdeel de rest van de chorizo en peterselie erover.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten