Translate

woensdag 26 februari 2014

Pasta met broccoli-tomatenroomsaus en saucijs

Het werden vlindertjes... qua pasta. Ook mijn brood was op, dus geen pangrattato, maar lekker geraspte pecorino voor erbij. Op woensdagavond achter de pannen en donderdagochtend afleveren. Voor het eerst was niemand aanwezig, dus even een gehannes met het alarm. Heb zelf ook een portie en gratineer um in de oven... yammie!


3 el olijfolie
300-400 g rundersaucijsjes, in plakjes van 2 cm
3 tenen knoflook, fijngesneden
5 ansjovisfilets in olie (blikje), fijngesneden
2 blikken gepelde tomaten (400 g)
2 takjes rozemarijn
400 g grote macaroni of andere pasta
500 g broccoli, in kleine roosjes
200 g crème fraîche
pangrattato of pecorino, voor erbij

Verhit in een koekenpan de olie. Bak de plakjes saucijs rondom bruin. Schep het vlees uit de pan.
Fruit in het bakvet de knoflook en ansjovisfilet 1 min. zachtjes zonder te kleuren. Voeg de tomaten toe en druk ze met een spatel klein. Voeg de saucijs en het takje rozemarijn toe en kook nog zachtjes in 15-20 min. tot een dikke tomatensaus. Breng op smaak met zout en peper.
Kook intussen de pasta in ruim kokend water met zout volgens de aanwijzingen beetgaar. Kook de broccoliroosjes de laatste 5 min. mee met de pasta.
Giet de pasta en broccoli af en meng met de tomaten-saucijsjessaus. Roer de crème fraîche erdoor en breng op smaak met peper en zout.

Serveer de macaroni met pangrattato of een stuk pecorino om te raspen.
(Verhit voor de pangrattato olie in een steelpan en voeg de knoflooktenen toe. Bak goudgeel op middelhoog vuur, gooi de knoflook weg. Voeg de broodkruimels toe aan de knoflookolie. Bak in enkele minuten krokant. en goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier, voeg zout en peper toe, verkruimel een chilipeper erover)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten