Translate

donderdag 20 februari 2014

Shakshuka

Eerst even lekker borrelen alvorens ik aan het koken sla. Dit is weer een andere versie. Morgenochtend eerst nog langs de bakker voor een lekker brood om te soppen....
De kapper staat al een eerste klant te knippen als ik aankom.


1/2 tl komijnzaadjes
190 ml lichte, plantaardige olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie)
2 grote uien, ontdaan van schil en in ringen gesneden
2 rode en 2 gele paprika's, in reepjes van 2 cm breed
4 tl muscovado suiker of bruine basterdsuiker
2 laurierblaadjes
6 takjes tijm, blaadjes los en fijn gehakt
2 el bladpeterselie, fijn gehakt
bosje verse koriander, fijn gehakt
6 rijpe tomaten, grof gehakt
1/2 tl saffraan
snufje cayenne peper
zout en peper
8 eieren
2 rode pepers, in ringetjes
(Wil je het net nog meer smaak of bite geven, voeg dan gerust in stukken gesneden saucijsjes, feta of chorizo toe)

Rooster in een droge pan de komijn op hoog vuur, gedurende twee minuutjes. Voeg de olijfolie toe en bak hierin de uien voor twee minuten. Voeg nu de paprika’s, pepers, de suiker, laurierblaadjes, tijm, peterselie en twee eetlepels koriander toe, en bak op hoog vuur zodat het mooi verkleurt.
Meng vervolgens ook de tomaten, saffraan, cayennepeper, zout en peper erdoor en kook op laag vuur gedurende vijftien minuten. Voeg genoeg water toe zodat het de consistentie van een pastasaus krijgt en proef of het geheel goed op maak is.
Verdeel eventueel het mengsel over meerdere pannen en zet deze op middelhoog vuur (niet noodzakelijk als je pan groot genoeg is). Breek de eieren boven de saus, breng op smaak met zout en peper en kook nog 10-12 minuten op laag-middelhoog vuur. Als de eieren gestold zijn besprenkel je het geheel met koriander en serveer met lekker witbrood of goede pita’s.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten