Translate

donderdag 20 februari 2014

Rokerige frittata met gestoofde cherrytomaatjes

Eieren deze week... ik bedenk dat de hoeveelheid niet in de koekenpan pas en besluit het in de braadslede te bakken... Ziet het er gekker uit, maar zal in smaak niet verschillen. Hoewel dat bij het originele recept er niet bij staat, geef ik er een plat brood bij met een beetje boter. De tomaatjes gaan uiteindelijk er bovenop. Zelf ga ik op een holletje naar huis met een stapel meegekregen borden voor het goeie doel... heb zo een eetafspraak in de stad.


1 kleine bloemkool, in middelgrote roosjes 
6 eieren
4 el crème fraîche
2 el dijonmosterd
2 tl milde of zoet gerookt paprikapoeder
3 el fijngeknipte bieslook
150 gram gerookte scamorza, geraspt
50 gram geraspte cheddar (of rijpe Goudse)
2 el olijfolie
zout en peper

Kook de bloemkoolroosjes in ruim water met zout in 4-5 minuutjes beetgaar. Giet ze af in een vergiet en laat goed uitlekken.
Verwarm je oven voor op 190 graden en doe de eieren, crème fraîche, mosterd en paprikapoeder in een grote kom. Mix de ingrediënten goed met elkaar en roer er de bieslook en driekwart van de geraspte kazen doorheen. Brengop smaak met zout en peper.
Verhit de olijfolie in een ovenbestendige koekenpan en bak de roosjes in ongeveer vijf minuutjes aan één kant bruin. Giet het eimengsel erover en verdeel de bloemkoolroosjes met een vork gelijkmatig over de bodem van de pan. Bak het ei ongeveer vijf minuten op halfhoog vuur.
Strooi de rest van de kaas over de frittata en zet de pan nog 10-12 minuutjes in de oven tot hij helemaal gaar is en het ei gestold. Neem de pan uit de oven en laat 2- 3 minuten op kamertemperatuur rusten voor je hem serveert.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten