Translate

donderdag 6 februari 2014

Citroen-ricottalasagne

Weer een lasagne, maar wederom een andere invulling ervan. Veel pistachenoten... en citroenricotta maakt het geheel wat lichter.


8 trostomaten
500 g gezeefde tomaten
1 eetlepel oregano (gedroogd)
1 theelepel suiker
3 tenen knoflook
2 courgettes
olijfolie
kruidenzout
bosje basilicum (alleen de blaadjes)
500 g verse lasagnevellen
350 gram ricotta
1 ei
1 citroen
150 gram grano Pardano/Parmezaanse kaas, geraspt
95 g gepelde pistachenoten
peper en zout

Snijd de tomaten in stukjes (je kunt ze ook nog schillen) en breng ze in een sauspan samen met het pak gezeefde tomaten, de oregano, de suiker en de uitgeperste knoflook aan de kook. Laat even pruttelen.
Verwarm de grill. Was de courgettes en snij ze in de lengte in dunne plakken die je licht inwrijft met olijfolie en kruidenzout. Leg ze onder de grill, er mogen goudbruine blaasjes op komen, maar dan moeten ze ook onder de grill vandaan. Verwarm je de oven voor op 225 graden.
Haal de sauspan van het vuur, doe een scheutje olijfolie bij de tomatensaus en roer door. Breng de saus op smaak met zout en peper.
Hak het basilicum fijn. Doe in een kom de ricotta, tik het ei erin, rasp de citroen erboven en voeg de helft van de Parmezaanse kaas toe. Roer even door en breng op smaak met zout en peper.
Nu bouw je de lasagne: eerst een laag tomatensaus, dan lasagne, tomatensaus, plakken gegrilde courgette, tomatensaus, lasagne, iets meer dan de helft van de ricottasaus, lasagne, tomatensaus, lasagne, de rest van het roicottamengsel en tweederde van het gehakte basilicum.
Sluit af met de rest van de Parmezaanse kaas. Zet de lasagne 20 minuten in de voorverwarmde oven (30 minuten als je houdbare vellen gebruikt). Strooi vlak voor het serveren de rest van het basilicum en de pistachenoten erover.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten