Translate

woensdag 18 december 2013

Spinazie stamppot met casselerrib

Direct nadat ik de maaltijd voor woensdag heb weggebracht begin ik aan die voor donderdag... het is zo voor de feestdagen druk bij de kapper, dus meerdere dagen om te koken.
Hierna nog een keertje voor de kerst, ik ben die dag vrij, dus besluiten we dat ik warm kom aanleveren... dat wordt het weekend zoeken naar iets wat echt geen opwarm kan gebruiken..


750 g kruimige aardappels
300 g spinazie
1 teentje knoflook
3 el Italiaanse extra vergine olijfolie
2, 5 dl melk
4 plakken casselerrib
1 glas witte wijn
2 el rode mosterd
snufje zout en peper
1 verse knoflook

Kook de aardappels gaar en pureer ze snel. Snipper of rasp de knoflook en meng met de olijfolie door de puree. Voeg zoveel melk toe dat er een mooie luchtige puree ontstaat. Voeg zout en peper naar smaak toe. Bak de plakken casselerrib zachtjes lichtbruin. Was indien nodig, de spinazie en roer door de aardappelpuree. Doe de hete puree in een schaal, leg het vlees er op. Blus de bakpan met de wijn, laat heel even inkoken en voeg dan de mosterd toe. Giet over het vlees of serveer apart. Haal de buitenkant van de steel van de verse knoflook af en snijd het binnenste, zachte gedeelte superdun. Bestrooi het gerecht hiermee.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten