Translate

zondag 15 december 2013

Moussaka

Ik krijg bericht dat de dag voor Sinterklaas ik voor 4 moet koken... en graag de komende week op
meer dagen, met wisselende samenstelling. Het is tenslotte de feestmaand en dat merk je als kapper.
Twee van de medewerkers hadden nog nooit van moussaka gehoord... hoop dat ze het wel lekker vonden. Na het wegbrengen kan ik het restje opwarmen en eten.....


1 ui
2 tenen knoflook
500 g lamsgehakt/half om half
1 tl kaneelpoeder
1 tl paprikapoeder
1 glas rode wijn
1 blik gepelde tomaten
2 takjes platte peterselie
2 takjes munt
350 g aardappelen
2 grote aubergines
2 eieren
250 g feta
450 ml Griekse yoghurt

Snipper de ui en de tenen knoflook. Fruit ze glazig in ruim olijfolie en voeg het gehakt500 g lamsgehakt toe. Bak het gehakt rul en voeg de kaneel en paprikapoeder toe. Voeg 1 glas rode wijn toe en laat het inkoken. Voeg het blik gepelde tomaten toe en prak de tomaten stuk in het gehakt en laat ca.10 min. sudderen. Breng op smaak met zout en peper. Hak 2 takjes platte peterselie en 2 takjes munt en voeg ze toe. Neem de pan van het vuur. Schil de aardappels, snij ze in plakjes en kook ze net gaar. Giet ze af en schep ze op een bord om wat af te koelen. Snij de grote aubergine in de lengte in plakken. Bak ze met olijfolie in etappes aan beide zijden bruin en bestrooi licht met zout en peper. Meng eieren, de (fijn verbrokkelde) feta en en de Griekse yoghurt met elkaar. Verwarm de oven voor op 190°C.
Verdeel een laagje gehaktsaus in een ovenschaal (26 x 17 cm.). Beleg dit met aubergineplakken. Verdeel weer een laagje saus en verdeel daarop een laag aardappel. Verdeel hierop een laag yoghurtmengsel en bouw verder met aubergine, gehakt etc. Eindig als laatste weer met een laag yoghurtmengsel.
Bak de moussaka ca. 40 min. tot de bovenzijde gaat kleuren.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten