Translate

dinsdag 17 december 2013

Roti

Had bij de groothandel Chinees een aantal rotivellen gekocht en met een recept van Ramon Beuk
gaan we aan de slag.... Het ruikt heerlijk als ik 's avonds het vuur uitdraai...
Vanmiddag eerst een borrel op het werk, kom ietwat schevig thuis...... de 2 biertjes hebben er ingehakt. Snel de bakjes afleveren, terwijl het thuis wordt opgewarmd in een pan... heerlijk !!


1 kg kippenbouten
1 dl olie
1 ui (gesnipperd)
4 tenen knoflook (fijngehakt)
40 g masala
zwarte peper
1 tl komijnzaad
2 tomaten in blokjes
3 dl kippenbouillon
4 aardappels (geschild en in vieren gesneden)
2 Madame Jeanette-pepers
1 kleine ui
1 teentje knoflook
400 g kousenband
6 eieren

Bak de kip in ruim olie aan alle kanten bruin. Schep twee derde van de olie uit de pan en voeg ui, knoflook, masala, zwarte peper en komijnzaad toe. Bak het geheel al roerend op hoog vuur 3 minuten aan. Voeg de tomaten toe en bak deze ook nog 2 minuten al roerend mee. Blus af met de kippenbouillon. Breng het geheel even aan de kook, draai het vuur laag, voeg de aardappelen en de hele Madame Jeanette-pepers toe en laat het geheel met het deksel op de pan 45 minuten zachtjes stoven.
Verhit in een andere pan 3 el olie, fruit de ui en knoflook en voeg de kousenband toe. Bak deze 2 minuten aan. Houd het vuur hoog en voeg steeds kleine beetjes water toe. Hierdoor bakken en garen de bonen sneller.
Kook de eieren 5 minuten en maak ze in ijswater volledig koud (de dooier is nu nog niet helemaal gestold). Pel ze en dep ze droog.
Bak de eieren in ruim olie aan alle kanten bruin en voeg ze toe aan de masalasaus.
Verdeel de kip met de aardappelen en de saus over de borden. Garneer met de kousenband en het ei. Serveer met roti of rijst.


Ik heb zelf gekochte roti gebruikt.... maar voor de liefhebber een recept om het zelf te maken

500 g zelfrijzend bakmeel
3 dl water
15 g zout
75 g gele spliterwten
1 el gemalen komijnzaad
2 tenen knoflook (fijngehakt)
1 Madame Jeanette-peper

Kneed het bakmeel met water en zout tot een soepel deeg.
Kook de erwten in 20 tot 25 minuten tot ze net aan gaar zijn en laat ze uitstomen.
Voeg de komijn, knoflook en Madame Jeanette-peper toe en hak het geheel in de keukenmachine fijn tot een poeder.
Vorm 12 balletjes van het deeg en maak in elk deegballetje een kuiltje. Vul dit kuiltje met het spliterwtenmengsel en knijp het dicht zodat opnieuw een bal ontstaat. Bestuif de werkplek met bloem en rol de bal uit tot een platte pannenkoek.
Bak de roti’s in een halfhete pan ingesmeerd met een filmpje olie tot ze aan beide kanten goudbruin zijn.
Serveer met masala kip en kousenband. Overige roti’s kun je in de vriezer bewaren.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten