Translate

donderdag 26 januari 2012

Tagliatelle met champignons en witlof, haricots verts met zongedroogde tomaatjes

 Ok... tweede werkdag, maar iets meer rek in tijd. Ik heb sinds kort een abonnement op de Krat, waar groenten, brood e.d. in zit. Deze keer ook een doosje bospaddenstoelen....
Omdat ik die zelf niet eet, ga ik direct voor de vegetarische familie op zoek naar een recept.
Pasta is ook lekker snel, bijkomend voordeel...
De bij de AH ingekochte verse pasta (bonusaanbieding) staat al in mijn koelkast te wachten.

Donderdag weer op een holletje naar huis en begin met koken....

Het bakken van de vegetarische variant op spek gaat denk ik iets anders dan in recept staat vermeldt, maar daar passen we wel een mouw aan. Omdat ik zo voortvarend te werk ga ben ik eerder dan de bedoeling klaar.
Na het afleveren van de maaltijd haal ik m'n andere pan op.... ga naar huis... Deze week is het me gelukt.
Moet wel op zoek naar een fleece dekentje.... heb er nu maar een en da's te weinig. MMMMM ik geloof dat ik weer eens naar de IKEA mag ;-)


300 g tagliatelle
4 el olijfolie 
1 duopak magere spekreepjes (250 g) of vegetarische spekreepjes
1 teen knoflook, fijngesneden 
1 bakje kastanjechampignons (250 g), gehalveerd 
1 tl gedroogde oregano 
400 g witlof 
1 bekertje crème fraîche (125 ml)

Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.  Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de spekreepjes 5 min. Neem ze met een schuimspaan uit de pan. Bak de knoflook, champignons en oregano 4 min. in het achtergebleven bakvet. Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof in de lengte in vieren. Verwijder de harde kern. Voeg het witlof toe aan de champignons en roerbak 2 min. Doe de spekreepjes en crème fraîche erbij en verwarm op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout.  Schep het witlofmengsel over de pasta. Lekker met fijngesneden peterselie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten