Translate

donderdag 13 maart 2014

Gortrisotto met geroosterde groenten en knoflook

De laatste werkdag.... betekent ook even dat ik het koken on hold heb.... Moet even de ruimte krijgen om het nieuwe eigen te maken. Bij thuiskomst meteen alle groenten fijn hakken en verwerk er ook nog een pastinaak en 2 vergeten champignons in... Morgen een vrije dag..... pppfffff tijd voor de gekregen kookboeken om door te bladeren


2 uien, 1 fijngesneden, 1 in ringen
2 wortels, in stukjes
1 bos rauwe bieten, in partjes
250 gram geschilde butternutpompoen, zaad eruit in stukken
wat tijm- en rozemarijntakjes
11 tenen knoflook en 1 gepeld en fijngesneden
5 el olijfolie
350 gram parelgort
100 ml witte wijn
1 liter groentebouillon
25 gram geraspte Parmezaanse kaas + wat extra
2 el fijngesneden basilicum + extra blaadjes

Verwarm de oven voor op 200˚C. Leg de in ringen gesneden ui, met de wortel, de bieten, pompoen, kruiden en 11 tenen knoflook in een braadslee. Schep om met 3 el van de olie en rooster 45-50 min tot alles gaar is. Schep af en toe om. Neem uit de oven en laat 20 min rusten.
Verhit de resterende olie in een steelpan op matig vuur en bak hierin de fijngesneden ui en knoflook met wat zout en peper 5 min. zachtjes. Voeg de gort toe en schep de korrels 1 min om zodat ze glazig zijn. Schenk de wijn erbij, laat deze al roerend verdampen en schenk dan de bouillon erbij. Breng aan de kook en laat onafgedekt 30 min zachtjes koken of tot de gort beetgaar is en alle vloeistof is opgenomen. Schep de geroosterde groenten, de kaas en basilicumblaadjes erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe en serveer de gortrisotto met nog wat kaas en basilicum.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten