Translate

donderdag 5 november 2015

Ratatouille beetje anders

Na een hele tijd gaan we weer....... koken voor de familie.... Weer door de boeken snuffelen op zoek naar iets lekkers. Heb toch maar zilvervliesrijst er bij gedaan.


1.1 deciliter zonnebloemolie
2 kleine uien, in blokjes van 3 centimeter
4 tenen knoflook, in plakjes
½ verse groene chilipeper, in dunne ringetjes
2 kleine rode paprika's, in blokjes van 3 centimeter
½ kleine flespompoen, geschild en in blokjes van 3 centimeter
1 kleine pastinaak, geschild en in blokjes van 3 centimeter
200 gram haricots verts, afgehaald
1 middelgrote courgette, geschild en in blokjes van 3 centimeter
½ grote aubergine, geschild en in blokjes van 3 centimeter
1 kleine aardappel, geschild en in blokjes van 3 centimeter
2 middelgrote tomaten, ontveld en fijngehakt
½ eetlepel fijne kristalsuiker
1 eetlepel tomatenpuree
2 deciliter water
fijngesneden koriander om te garneren
zout en zwarte peper

Giet tweederde van de olie in een gietijzeren braadpan (of braadpan met dikke bodem) en zet hem op halfhoog tot hoog vuur. Doe de uien erin en fruit ze af en toe roerend 5 minuten. Roer de knoflook, chilipeper en paprika door de ui en bak alles weer 5 minuten. Voeg de pompoen en pastinaak toe en bak 5 minuten.
Schep alle groenten met een schuimspaan uit de pan in een middelgrote kom en laat zoveel mogelijk olie in de pan achter. Giet de overgebleven olie erbij en verhit deze. Bak nu de haricots verts, courgette en aubergine 5 minuten en schep ze af en toe om.
Doe de inhoud van de kom weer in de pan en voeg ook de aardappelblokjes, tomaten, suiker, tomatenpuree en royaal zout en peper toe. Roer alles goed door elkaar, giet het water erbij tot de groententet de helft in het water staan. Zet het deksel op de pan en laat de groenten 30 minuten pruttelen. Proef en voeg naar smaak nog wat zout en peper toe.
Verhit de oven tot 200˚C. Schep de groenten met een schuimspaan uit de pan in een grote braadslee tot een 2-3 centimeter dikke laag. Giet het kookvocht erover en zet de braadslee nog 30 minuten in de oven. De groenten moeten nu boterhaar en het vocht vrijwel ingekookt zijn. Garneer met koriander en geef er gestoomde witte rijst bij.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten