Translate

donderdag 6 maart 2014

Champignonbaklava met blauwaderkaas en sperzieboontjes

Een heerlijk lente-dagje.... rustig op het werk, maar ga uiteindelijk toch laat weg..... Als eerste meteen
de filo uit de vriezer, champignons hakken en bakken... Vind het toch wat kaalig, dus besluit ik maar een portie sperzieboontjes te koken en er bij te geven. Fiets tussen de fluitende merels naar het aflever adres en lever het af. Zelf eet ik een portie van de vorige dag.. ik hou zelf niet zo van paddestoelen en blauwe kaas ;-)


75 gr boter
500 gr kastanjechampignons, in grove stukken
2 teentjes knoflook
2 eetl rozemarijn (vers) fijngehakt of italiaanse kruiden (gedroogd)
125 gr pitloze witte druiven, gewassen
2 zakjes hazelnoten (à 65 gr), grof gehakt
zout, versgemalen peper
1 pakje diepvries fillodeeg (225 gr), ontdooid
250 gr blauwe kaas
rechthoekige ovenschaal (ca 20x30 cm)

Oven voorverwarmen op 225 ºC.
In ruime koekenpan 25 g boter verhitten en champignons en knoflook op hoog vuur ca. 5 minuten al omscheppend bakken.
Van vuur af rozemarijn (of italiaanse kruiden), druiven en 2/3 van de hazelnoten erdoor mengen.
Op smaak brengen met zout en peper.Rest van de boter smelten. ovenschaal invetten en 1 vel fillodeeg op de bodem leggen. Deeg met boter bestrijken en hier weer een vel opleggen.Zo doorgaan tot er 5 velletjes op elkaar liggen. Champignonmengsel over deeg verdelen en kaas erover verbrokkelen. Afdekken met velletje deeg.Deeg met boter bestrijken. Zo doorgaan tot alle velletjes zijn gebruikt. Bovenste velletje met boter bestrijken. Zijkanten van deeg goed instoppen. Rest van de hazelnoten verdelen over deeg. Met scherp mes ruitvormig patroon in bovenste lagen deeg snijden. In oven baklava in 30 minuten bakken tot deeg knapperig en goudbruin is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten