Translate

donderdag 7 januari 2016

Bloemkool-zoete-aardappel-curry

Nieuw jaar... nieuwe kansen.
Met nog wat papadums die op moesten..... 


1 eetlepel zonnebloemolie
2 uien, in heel dunne ringen
1 eetlepel fijngeraspte verse gember
1 theelepel komijnzaad
1 theelepel kurkuma
½ theelepel chilipoeder
400 gram gehakte tomaten (blik)
1 theelepel bruine basterdsuiker
1 grote zoete aardappel, geschild in blokjes van 3 centimeter
1 kleine bloemkool (600 gram), in kleine roosjes
sap van 1 citroen
400 gram kikkererwten uit blik, afgespoeld en uitgelekt
2 eetlepel gehakte koriander
roti's of naanbrood voor erbij

Verhit de olie in een grote pan op matig vuur. Voeg de ui en gember toe en roerbak 5-8 minuten tot ze zacht en lichtbruin zijn. Voeg de specerijen toe, breng op smaak met zout en peper en roer 1 minuut tot de geuren vrijkomen. Voeg de tomaat, suiker, zoete aardappel en 250 milliliter water toe en breng op middelhoog vuur aan de kook.nDek af en laat op laag vuur 5 minuten zachtjes koken. Voeg de bloemkool toe en laat nog, met de deksel schuin op de pan,  ± 15 minuten koken of tot de groenten zacht zijn. Roer het citroensap en de kikkererwten erdoor en warm ze 2 à 3 minuten mee. Bestrooi met gehakte koriander en serveer met de roti's of naan.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten