Translate

donderdag 28 januari 2016

Linguine met porcini en groentebolognese

Met een salade van cherrytomaatjes, kleine mozzarellabolletjes en een dressing van basilicum gemalen in olijf- en zonnebloemolie


15 gram gedroogde porcini
500 gram linguine of andere lintpasta
2 wortels, grof gesneden
1 ui, grof gesneden
2 stengels bleekselderij, grof gesneden
1 rode paprika, grof gesneden
150 gram kastanjechampignons, grof gesneden
2 tenen knoflook, grof gehakt
60 milliliter olijfolie
1 eetlepel gehakte tijm
1 eetlepel gehakte oregano (+ hele blaadjes ter garnering)
2 eetlepels zongedroogde tomatenpesto
125 ml rode wijn
250 ml groentebouillon
125 gram mascarpone
geraspte Parmezaanse kaas voor erbij

Week de porcini 10 minuten in 125 milliliter kokend water. Giet af, maar bewaar het weekvocht, en hak de porcini grof.
Kook de linguine in ruim kokend water met zout beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Hak intussen de wortel, ui, bleekselderij, rode paprika, kastanjechampignons en knoflook in een keukenmachine fijn.
Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur en voeg de fijngehakte groenten toe. Bak al omscheppend 3 à 4 minuten, tot de groenten zacht zijn. Voeg de kruiden, pesto en gehakte porcini tot en bak al omscheppend 1 minuut of tot de geuren vrijkomen. Voeg de wijn, bouillon en het bewaarde porciniweekvocht toe. Draai het vuur laag en laat 2 minuten zachtjes koken tot alles doorgewarmd is. Roer de mascarpone erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Giet de linguine af, maar bewaar wat van het kookwater. Schep de pasta voorzichtig door de groentesaus, voeg indien nodig wat van het bewaarde kookvocht toe. 
Bestrooi met oreganoblaadjes en serveer met parmezaan.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten