Translate

donderdag 10 december 2015

Biet Bourguignon

Dit recept al een tijdje... vanwege de naam. Voor het eerst arrowroot gebruikt...en er aangenaam door verrast.
]


4 eetlepels olijfolie
1 gele ui, gesnipperd
4 tenen knoflook, fijngesnipperd
8 rode bieten (of chioggia bieten), geschild en in kwarten
6 wortels, in grote stukken
2 takjes tijm
2 laurierblaadjes
zeezout en versgemalen peper
2 eetlepels tomatenpuree
250 milliliter rode wijn
500 milliliter groentebouillon
2-3 portobello’s, in plakjes
10 champignons
10 kleine pareluitjes
2 theelepels arrowroot, opgelost in 2 eetlepels water
400 gram puy linzen
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan met dikke bodem op halfhoog vuur. Gaar de uitjes en knoflook totdat ze glazig zijn. Voeg de rode biet, de wortel laurier en de takjes tijm toe en breng op smaak met zout en peper. Laat 5 minuten garen terwijl je zo nu en dan roert. Voeg dan de tomatenpurree, de rode wijn, de bouillon toe, breng aan de kook, draai het vuur laag en laat 30 minuten zachtjes koken.
Was linzen in een zeef onder stromend water. Breng 1 liter water en de linzen aan de kook. Draai het vuur halfhoog en laat het 15 tot 20 minuten zachtjes koken. Wanneer ze bijna gaar zijn een beetje zout toevoegen. Giet af en zet afgedekt opzij.
Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan, zet het vuur lager en roerbak de paddestoelen en de uitjes totdat ze zacht en goudkleurig zijn. Voeg zoet en peper toe naar smaak en zet opzij.
Proef de stoofpot en voeg eventueel meer bouillon, wijn of kruiden toe naar smaak. Voeg het arrowroot-mixje toe. Zachtjes roeren foto dat de saus verdikt en helder is. 
Voeg de champignon-mix toe aan de bourguignon en kook nog 10 minuten zachtjes door. Verwijder de laurierblaadjes en de takjes tijm voordat je opdient. Serveer op diepe borden met een schepje linzen en wat extra tijm.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten