Translate

donderdag 23 juni 2016

Vegetarische roti



Cassave chips en nog een potje ingemaakte groenten meegegeven, en natuurlijk de roti vellen


5 eieren
zonnebloemolie
2 rode uien
3 knoflooktenen, fijngesneden
½ eetlepel komijnpoeder
½ eetlepel koriander
2 à 3 eetlepels Surinaamse kerriepoeder of Massala
1 tomaat in stukjes of een eetlepel tomatenpuree
600 gram aardappelen geschild en in grote blokjes
500 gram kouseband in stukjes van 4 centimeter
2 bouillonblokjes
1 groen pepertje of madame jeanette.


Kook de eieren hard. 
Snipper de uien en bak in een braadpan. Voeg de knoflook toe en bak mee. Voeg de peper toe en bak mee Roer eerst de komijn en koriander er door en daarna de kerriepoeder. Roer de tomaat of de pureer erdoor en bak een paar minuutjes mee. Let op dat het mengsel niet verbrand. Roer de aardappelen er door heen en bak even mee zodat ze lekker onder de kruiden komen. Voeg water toe totdat de aardappelen half onder staan, breng aan de kook en laat de bouillonblokjes hierin oplossen. Roer voorzichtig door en laat sudderen tot de aardappelen bijna gaar zijn. Voeg nu de kousenband toe en kook nog vijf minuten. Bak de gepelde eieren eventueel even aan in wat olie en roer ze voorzichtig door het mengsel. Proef of de curry op smaak is en voeg eventueel zout en peper toe.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten