Translate

donderdag 16 juni 2016

Groentetaart met courgette en wortel

Helaas door kapotte oven niet het eindresultaat vd taart, maar de start. Geen gele courgette, dus een lichtere en donkere variant



deeg:
285 gram bloem
140 gram boter
130 gram roomkaas
5 theelepels koud water
1½ eetlepel azijn
1 theelepel bakpoeder
1 mespuntje zout

creme:
200 gram roomkaas
2 eidooiers
4 takjes dragon
olijfolie

vulling:
1 groene courgette
1 gele courgette
1 wortel
olijfolie

Begin met het maken van het deeg. Kneed hiervoor de bloem, boter, roomkaas, water, azijn, bakpoeder en het zout tot een soepel deeg en laat ingepakt in plasticfolie  ongeveer een uur rusten in de koelkast. Vet de springvorm in en rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkbank tot ongeveer drie millimeter dik. Bekleed de springvorm met het deeg, snijd het overtollige deeg van de rand. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
Verwarm je oven voor op 180° C. Meng de roomkaas met de eidooiers. Plak en hak de dragon en meng door de roomkaas. Voeg een scheut olijfolie toe tot er een spuitbare creme ontstaat. Breng op smaak met zout en peper. Schep een laag creme op de taartbodem.
Schil de wortel en schaaf (in de lengte) deze samen met de courgettes in dunne plakken (liefst met een mandoline). Druk de plakken op hun zijkant in de roomkaascreme. Wissel af met de verschillende groenten zodat er een soort roos ontstaat. Besprenkel de taart met olie en bak in ongeveer 35 minuten goudbruin en gaar.


130 gram quinoa
2 handen veldsla
2 gekookte bieten
6-8 cherrytomaatjes
handjevol alfalfa
halve citroen
10 blaadjes verse basilicum, gesneden
peper, zout & olijfolie

Kook de quinoa (15 minuten, 1 deel quinoa, 2 delen water), voeg tijdens het koken een beetje citroensap toe voor de smaak. Laat afkoelen. Giet wat kokend water over de alfalfa om de bacteriƫn te doden.
Snijd de Bietjes in stukjes, halveer de tomaatjes en doe alle ingrediƫnten bij elkaar in een kom en breng op smaak met zout, peper en de olie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten