Translate

donderdag 9 juni 2016

Mughaliya Chana & Saag Paneer (Kikkererwtencurry & spinazie met Indiase kaas)


Paneer is wat nattig


4 eetlepels olie
2 laurierblaadjes
2 kaneelstokjes
2 uien, gesnipperd
4 teentjes knoflook, geperst
1 theelepel geraspte verse gemberwortel
1 eetlepel gemalen komijn
150 mililiter volle yoghurt
4 tomaten,in reepjes
2 blikken kikkererwten à 400 gram, uitgelekt
2 eetlepels citroensap
15 gram verse koriander, grof gehakt

In braadpan olie verhitten, laurier en kaneel 30 seconden bakken zodat geur vrijkomt.
Ui toevoegen en 3 minuten fruiten. Knoflook, gember en ½ eetlepel komijn 1 minuut meebakken.
Lepel voor lepel yoghurt door uimengsel scheppen, pas volgende lepel yoghurt toevoegen als vorige is opgenomen.
Tomaten, kikkererwten, citroensap en 200 mililiter water erdoor scheppen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Kikkererwten 10 minuten op zacht vuur doorwarmen.

 Kaneel en laurier verwijderen.
In droge koekenpan rest van komijn roosteren tot het gaat geuren.
Vlak voor serveren kikkererwten bestrooien met komijn en koriander.


200 gram paneer 
5 eetlepels olie
1 ui, in halve ringen
2 teentje knoflook, geperst
1 theelepel geraspte verse gemberwortel
1 eetlepel milde Indiase currypasta 
600 gran panklare spinazie
125 milliliter slagroom

Paneer in blokjes van 2 centimeter snijden en op keukenpapier laten uitlekken. In de wok olie verhitten en paneer in 2 minuten rondom bruin bakken, voorzichtig keren. Blokjes gebakken paneer op keukenpaper laten uitlekken. Ui, knoflook en gember door achtergelaten olie in de wok scheppen en 5 minuten fruiten. Currypasta erdoor scheppen en 1 minuut laten meebakken. Spinazie in gedeelten toevoegen en al omscheppend laten slinken. Slagroom en paneer door spinazie roeren en geheel  nog 2 à 3 minuten zachtjes doorwarmen. Gerecht op smaak brengen met zout.


Paneer:

2 liter volle melk
4 eetlepels azijn
2 schone theedoeken

In een pan elk met 1 theelepel zout aan de kook brengen. Azijn erdoor roeren en pan direct van het vuur nemen. Blijven roeren tot melk zich scheidt in witte kaas en wei, eventueel opnieuw verwarmen als dit niet direct lukt. Vergiet bekleden met theedoek. Melk erin schenken en witte kaas even laten uitlekken. Kaas 30 seconden onder koud stromend water afspoelen om de laatste wei te verwijderen. Punten van doek bij elkaar nemen, dichtdraaien en zoveel mogelijk vocht uit de kaas persen. Doek met jouw boven de kaas dichtbinden. Kaas tussen 2 platte borden leggen en boven op het bovenste bord zwaar gewicht leggen. Kaas minstens 1 uur laten uitlekken, voor stevigere kaas 6 uur laten uitlekken. Paneer verpakt in plasticfolie maximaal 5 dagen in koelkast bewaren.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten