Translate

donderdag 31 maart 2016

Cassoulet zonder vlees

Bonenschotel dag van te voren gemaakt, topping ook, alleen samenstellen en de oven in. Had niet genoeg bonen, ook zwarte en kidneybonen gebruikt.



3 eetlepels olijfolie
1 grote ui, gesnipperd
3 stengels bleekselderij, kleingesneden
3 blaadjes laurier
de blaadjes van een piepklein bosje tijm
3 tenen knoflook, klein gesneden
½ rood pepertje, fijngehakt
1 courgette in blokjes
1 blik tomaatblokjes (400 gram)
2 blikken bonen, wit en bruin (circa 800 gram) of zelf gewelde
1 volkoren pistolet 
1 flinke teen knoflook
1 koffielepel tijmblaadjes
2 eetlepels olijfolie


Verwarm de oven voor op 180°C.
Verhit de olie in een wijde hapjespan en bak de ui en bleekselderij al omscheppend in een minuut of 10 minuten zacht. Voeg laurier, tijm, knoflook, pepertje en courgetteblokjes toe en bak alles nog een minuut of wat door. Blus af met de tomaatblokjes en een scheut water uit hetzelfde blikje. Roer de bonen erdoor en laat alles lekker even sudderen. Breng op smaak brengen met peper en zout.

Maal Intussen pistolet, olie, tijm en knoflook, peper en zout in keukenmachine tot kruim malen.


Giet de bonen in de ovenschaal, bestrooi met het kruim en zet de schaal 30 minuten in de oven tot de bonen bubbelen en het korstje erbovenop lekker knapperig is.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten