Translate

donderdag 22 december 2011

Jamie`s rigatoni met zoete tomaten, aubergine en mozzarella

Nou ja.... het werd een Ceciel's volkoren pasta met zoete tomaten, aubergine en mozzarella...

De eerst poging !
Met de pannen die ik van 2 vrienden heb overgenomen start het avontuur.
Met de volkoren-rendier-pasta om in de kerstsfeer te komen en de (biologische) boodschappen op het aanrecht aan de slag....
Koken voor de vriendin is niet zo spannend, koken voor de 2 (puber) kinderen ineens wel. Wat kan ik wel en niet, hoe sterk is hun smaak.
Begin dus maar met een veilige, maar zeker ook lekkere keuze.
Tas ergens vandaan gehaald, fleece dekentje erin om de pan warm te houden, het moet tenslotte vervoerd worden. Zakje met sla, dressing los, evenals de zelf geraspte parmezaan.
Vriendin komt het ophalen en is iets te vroeg... ik ook...
Dus bepakt en bezak gaat ook zij vol verwachting naar huis.

Een uur later wordt ik gebeld... ze hebben gesmuld ! Zoonlief was onder de indruk van de geraspte kaas... zoooo fijntjes was het (gewoon een goeie rasp), ze hebben zitten  raden wat er allemaal in zat.
Kortom volgend jaar weer, na de kerstvakantie.
Besluit bij te houden wat ik heb gekookt door hier hard op over te denken...


1-2 stuks grote aubergine
2 tenen knoflook
1 ui
2 blikken van 400 g gepelde tomaten
bosje basilicum
1 el zwarte balsamico azijn
4 el slagroom
450 g rigatone of penne
200 g mozzarella
1 stuk Parmezaanse kaas of vergelijkbaars
olijfolie

Aubergine uiteinden afsnijden, in plakken van 1 cm snijden en vervolgens in blokjes van 1 cm.
Ui fijnhakken.
Basilicum blaadjes van steeltjes scheiden, steeltjes in stukjes snijden.
In grote pan 4-5 el olijfolie heet laten worden. Aubergine blokjes erbij en snel omscheppen (voorkom opzuigen olie in onderste blokjes), daarna 10 minuten bakken op matig vuur. Ui en knoflook erbij. Als ui kleurtje heeft bliktomaten, balsamico en basilicumsteeltjes erbij. Voeg eventueel zout en peper toe. Laat 15 minuten zacht pruttelen.
Kook ondertussen pasta. Voeg slagroom toe. Meng pasta en het tot een romige pulp gekookte aubergine mengsel. Voeg op het laatste moment basilicumblaadjes en in stukken gescheurde mozzarella toe, meng snel en schep op. Mozzarella smelt draderig door het mengsel. Schaaf naar smaak Parmezaanse kaas over bord.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten