Translate

donderdag 21 april 2016

Pakketjes met wilde paddestoelen



300 gram gemengde wilde of exotische paddestoelen
300 gram kleine gesloten paddestoelen
200 gram gekookte krieltjes (met schil)
4 tenen knoflook, fijngehakt
8 eetlepels fijngehakte kervel
4 eetlepels fijngehakte dragon
4 eetlepels olijfolie
8 eetlepels slagroom
2 eetlepels Pernod of Ricard
zout en zwarte peper

Verhit de oven voor op 200°C. Knip vier vierkante stukken bakpapier van 35 x 35 centimeter.
Veeg de paddestoelen met een borsteltje of een vochtige doek schoon. Laat ze heel of snijd ze in grote stukken, afhankelijk van het formaat. Snijd de aardappelen in plakjes van 1 centimeter dik.
Vermeng alle ingrediƫnten met de hand in een groet schaal. Zorg dat de paddestoelen niet breken. Proef en voeg zout en peper toe naar smaak.
Verdeel het mengsel over de vier stukken bakpapier. Til de randen op en breng ze boven de vulling naar elkaar toe tot het stevige bundeltjes zijn, bind ze met keukengaren dicht. Zet ze op de bakplaat.
Zet de bakplaat 17 minuten in de oven. Neem ze eruit en laat ze een minuut met rust. Dien de pakjes op zodat ieder aan tafel zelf een pakje kan openen.
Lekker met gestoomde rijst bestrooid met gezouten geroosterde pijnboom- of pompoenpitten.
Heb er zelf nog een komkommersalade bij gedaan...



Geen opmerkingen:

Een reactie posten