Translate

donderdag 25 februari 2016

Groentestoof met pompoen, boerenkool & linzen

Met nog een extra overgebleven winterwortel.......


4 eetlepels olijfolie
600 gram geschilde pompoen, in stukken van 2 x 2 centimeter
350 gram (grof) gesneden boerenkool
1 grote ui, grof gesnipperd
2 tenen knoflook, in plakjes
1 citroen, schil geraspt, sap geperst
flinke snuf kruidnagelpoeder
1 theelepel kaneelpoeder
1 blik tomatenstukjes
1 blik linzen (450 gram), uitgelekt
3 eetlepels grofgesneden koriander

Verhit de olie op halfhoog vuur in een ruime braadpan met dikke bodem en bak de pompoen, boerenkool, ui en knoflook zachtjes al omscheppend 6 à 7 minuten. Voeg de citroenrasp, specerijen en tomaatstukjes met vocht toe. Voeg nog zoveel kokend water toe dat het gerecht voor de helft onder staat en breng tegen de kook aan. Stoof de groenten in 30 minuten op laag vuur met deksel op de pan gaar.
Schep 7 minuten voor het einde van de stooftijd de linzen door de groente en voeg naar smaak zout, peper en citroensap toe. Garneer met veel koriander. Lekker met Turks brood.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten